José brengt een dosis ervaring binnen het team. “Afgestudeerd in 1980 in Heerlen aan wat nu de Hogeschool Zuyd is,  heb ik de nodige omzwervingen gemaakt voordat ik hier bij Fysiotherapie Van Eijk terecht ben gekomen.
De 6,5 jaar in Nederland op diverse afdelingen gaven mij een goede basis voor een vierjarig verblijf in Zambia. In Zambia heb ik, naast het functioneren binnen het plaatselijke ziekenhuis, ook gewerkt in een revalidatiecentrum voor schoolgaande kinderen. Ik was er manager van een orthopedische werkplaats en coördinator voor een regionaal programma om gehandicapten te lokaliseren, te ondersteunen en ook weer op te volgen.
Deze heel veelzijdige taak en het verblijf in Zambia hebben mij geleerd te relativeren.

Terug in Nederland, in 1993, bestonden mijn werkzaamheden voor de aansluitende 5 jaar uit periodieke waarnemingen in diverse 2e en 3e lijns situaties.
Op zoek naar een vaste baan, had ik eind 1998 de mogelijkheid om in Duitsland gedurende 7,5 jaar in een particuliere praktijk me weer vertrouwd te maken met de fysiotherapie in de 1e lijns zorg. Sinds 2006 ben ik professioneel weer neergestreken in Nederland. Ik werk nu part-time 3 dagen hier bij FTVE.
Sinds 2006 zet ik me ook in voor mijn eigen beroep op kleine schaal en ben ik coach van een Intercollegiaal overleg fysiotherapeuten ( IOF)

Na zoveel jaren in verschillende werksituaties ben ik nog steeds blij met de keuze van mijn beroep. Naast mijn professionele kennis geeft het me ook de ruimte om als mens een bijdrage te kunnen leveren. Dat heeft mede mijn voorkeur in specialisaties bepaald.
Naast oedeemtherapie, en de gesuperviseerde looptraining( GLT) wat vaak gepaard gaat met duurzame kontakten, ben ik me ook gaan verdiepen in ondersteunende, alternatieve therapieën. Een fascinerende en welkome aanvulling op al mijn mogelijkheden. De laatste jaren ben ik verder gespecialiseerd in de oncologie fysiotherapie en ben ook lid van FyNeOn, samenwerkingsverband voor oncologiefysiotherapeuten,
Als fysiotherapeut en als mens raak je nooit uitgeleerd. En elk contact is een uitdaging op zich.”

Aandachtsgebieden en opleidingen:
Oedeemtherapie
Oncologie fysiotherapie (lid van FyNeOn)
Littekenbehandeling Fasciatherapie
Gesuperviseerde Looptherapie (GLT)
Motivational Interviewing
Bindweefselmassage
Voetzoolreflexmassage
NDT Bobath voor kinderen
Medische Trainingstherapie (MTT)
Medical Taping Concept (kinesiotape)

BIG 39034282004

Terug naar Het Team