Wie is uw bekkenfysiotherapeut?

Nadine van der Biezen

Nadine van der Biezen is geregistreerd bekkenfysiotherapeute. Nadine: "Klachten in verband met plassen, poepen en vrijen zijn jammer genoeg nog weinig bespreekbaar. De stap zetten om hulp te zoeken kan dan ook erg spannend en moeilijk zijn. Als bekkenfysiotherapeut heb ik, naast de fysieke klachten, ook oog voor de impact en gevoelens die klachten bij iemand teweegbrengen.  
Het is mijn taak om u heldere informatie en de mogelijke behandelopties aan te bieden. Samen met u kijken we binnen de mogelijkheden naar de gepaste behandeling die aansluit bij uw hulpvraag. Een geslaagde behandeling begint met het scheppen van duidelijkheid en vertrouwen in het behandelproces. Daarnaast zal uw actieve inzet ook van groot belang zijn om tot het gewenste resultaat te komen."

Nadine stelt je op een ontspannen manier op je gemak, neemt tijden het onderzoek het ongemakkelijke gevoel weg en geeft op professionele wijze inzicht in het ontstaan van de klacht en de toe te passen behandeling.

 

Brigitte Senft

Mijn naam is Brigitte Senft en sinds een aantal jaar woonachtig in één van de 8 Zaligheden. In 1997 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut en ben ik gaan werken binnen een eerstelijns praktijk in Boxtel. De eerste 3 jaar heb ik de tijd genomen om kennis te maken met de verschillende specialisaties binnen de fysiotherapie. Al snel kwam bekkenfysiotherapie op mijn pad en ben ik vol enthousiasme gestart met de 3-jarige opleiding bekkenfysiotherapie aan het SOMT, een gespecialiseerde en erkende opleiding binnen de fysiotherapie.In 2008 was het dan zover, ik heb met succes mijn opleiding afgerond en ben sindsdien werkzaam als geregistreerd bekkkenfysiotherapeut.

Na een aantal jaar met veel plezier werkzaam te zijn geweest in Boxtel heb ik de overstap gemaakt naar de regio Valkenswaard/Eindhoven. Dit vanuit praktisch oogpunt, dichter bij huis vanwege het gezin. Gedurende mijn werk als bekkenfysiotherapeut kwam ik erachter dat counseling seksuologie steeds meer mijn interesse kreeg en er steeds meer vragen kwamen vanuit mijn clienten. Zodoende ben ik gestart met de Post-hbo opleiding Counseling Seksuologie aan de RINO Groep te Utrecht. Hier heb ik geen spijt van gehad, het is een prachtige aanvulling op mijn specialisatie bekkenfysiotherapie. Bekkenfysiotherapie in combinatie met counseling seksuologie is een ontzettend dankbaar, interessant en leuk beroep en voor mij is behandeling vooral samenwerken. Samenwerken met collega's en clienten om samen de kwaliteit van leven te optimaliseren.