Fysiotherapie bij knieklachten

U heeft een afspraak gemaakt voor fysiotherapeutisch onderzoek en behandeling bij knieklachten. Dit betekent dat de fysiotherapeut zich in de eerste afspraak voornamelijk zal richten op de intake en lichamelijk onderzoek om een zo goed mogelijk beeld van uw klachten te krijgen.

Wat doet de fysiotherapeut?

Onderzoek

De fysiotherapeut die u behandelt heeft zich speciaal toegelegd op de behandeling van knieproblematiek binnen de praktijk en is dan ook geschoold en ervaren in het onderzoeken en behandelen van knieproblemen. Als er een fysiotherapeutische diagnose geformuleerd is, wordt in samenspraak met u besloten hoe het behandelplan eruit zal komen te zien. Dit behandelplan is altijd specifiek en meetbaar.

Behandeling

Natuurlijk zal de behandeling van uw knieklachten voor een groot deel afhankelijk zijn van de aard van de klacht en het doel dat u met uw fysiotherapeut wil behalen (bijv. sporthervatting, wandelen, fietsen, etc.). Desondanks zijn er enkele onderdelen die in vrijwel ieder behandelplan bij knieklachten terugkomen. Het gaat hierbij om:

1. Verminderen van eventuele zwelling/warmte van de knie.

2. Volledige strekking van de knie

3. Een "normaal" looppatroon

4. Verbeteren van belastbaarheid van de knie

Bovenstaande volgorde is een vaste volgorde waarbij nooit een onderdeel overgeslagen wordt. Als alle bovenstaande onderdelen op niveau zijn, zijn de behandeldoelen over het algemeen ook behaald.

Samen zorgen we ervoor dat u zo snel mogelijk weer in beweging komt.