Uw behandeling in het corona tijdperk

8 november 2021

In navolging van de aangescherpte coronamaatregelen zijn de regels in onze praktijk weer gewijzigd. Voor patiënten geldt geen verplichte QR code. In het kort zijn de regels als volgt:

 • In de wachtkamer: niet scannen, wel mondkapje dragen en indien mogelijk 1,5 meter afstand houden
 • In de behandelkamer: niet scannen, wel mondkapje dragen en indien mogelijk 1,5 meter afstand houden
 • In de oefenzaal: niet scannen, indien mogelijk mondkapje dragen en indien mogelijk 1,5 meter afstand houden

Voor onze abonnementhouders voor de FysioFitness geldt wel QR-code controle. Zij zijn hierover apart geïnformeerd.

Daarnaast gelden nog steeds de algemene preventieregels te weten het afbellen bij corona gerelateerde klachten (ook bij huisgenoten met koorts- en benauwdheidsklachten), afbellen bij een geconstateerde besmetting bij u of een huisgenoot en afbellen in geval van quarantaine. Daarnaast handhygiëne en het houden van 1,5 meter afstand tot anderen in onze praktijk. Dit blijven onze belangrijkste wapens tegen het virus.

Samen houden we de zorg veilig!

 

-------------

Hieronder vindt u het antwoord op veel gestelde vragen.

Hoe maak ik een afspraak?

Voorlopig plannen we alleen afspraken via de telefoon. Dit doen we omdat we eerst een korte telefonische screening doen om te bepalen of we u veilig naar de praktijk kunnen laten komen. We vragen u dan ook vriendelijk niet zonder afspraak naar de praktijk te komen.

U kunt bellen naar ons reguliere telefoonnummer 040-211 52 46. Wij zijn weer normaal bereikbaar in de ochtend van 8.30 uur tot 12.30 uur. We verzoeken u dan ook in de ochtend te bellen. Nogmaals, we plannen alleen afspraken in na een telefonische screening.

Is het veilig om naar de praktijk te komen?

Uiteraard hebben we de noodzakelijke maatregelen getroffen, zodat we de behandelingen op een verantwoorde en veilige wijze kunnen hervatten. Dit doen we aan de hand van een door het RIVM en branchevereniging KNGF/ SKF goedgekeurd protocol. Veiligheid voor u en voor ons staat altijd voorop!

Het is veilig en verantwoord om naar de praktijk te komen, zolang u zich aan alle voorschriften houdt. We bespreken vooraf de situatie telefonisch goed met u door. Bij het maken van de afspraak, zullen wij daarom een aantal vragen aan u stellen. Het is belangrijk dat u deze vragen zorgvuldig en naar waarheid beantwoordt.

Is mijn behandeling hetzelfde als vóór de coronacrisis?

De behandeling is in principe hetzelfde, maar de gang van zaken in de praktijk is anders dan u gewend bent. Om de noodzakelijke maatregelen te kunnen treffen om u zo veilig en verantwoord mogelijk te kunnen behandelen, is de praktijk anders ingericht. Zo hebben we een maximum ingesteld voor het aantal mensen dat in de oefenzaal aanwezig mag zijn en gelden er ook andere regels en voorschriften. We vragen hiervoor uw begrip en medewerking.

U kunt ook nog steeds behandeld worden via E-health (telefonisch- of videoconsult). Ook deze behandelvorm wordt vergoed door de zorgverzekeraar als u voor fysiotherapie verzekerd bent.

Met welke zaken moet ik rekening houden als ik naar de praktijk kom?

Naast de gebruikelijke maatregelen en hygiënemaatregelen van het RIVM (geen handen schudden, in uw elleboog niezen en hoesten, handen wassen, gebruik papieren zakdoekjes) gelden bij behandeling in de praktijk de volgende aanvullende huisregels:

 • Heeft u op het moment van de geplande afspraak klachten gerelateerd aan het coronavirus (hoesten, neusverkouden, benauwdheid, koorts)? Of heeft een gezinslid koorts of benauwdheid? Neem dan telefonisch contact op met de praktijk. Wij kijken samen met u of uw afspraak verzet moet worden of omgezet wordt naar een digitaal consult.

 • Bent u terug gekeerd uit een land waarvoor een quarantaineverplichting geldt bij aankomst in Nederland? Ook dan kan de behandeling niet fysiek in de praktijk doorgaan. Bel ons in dat geval om de afspraak te wijzigen.

 • In afwachting van de uitslag van een coronatest moet de afspraak afgebeld worden. Ook bij een geconstateerde besmetting met corona bij u of uw huisgenoot moet de afspraak afgezegd worden.

 • Bent u om een andere reden in quarantaine? Ook dan mag u niet naar de praktijk komen.

 • Gebruik bij binnenkomst onze handdesinfectie, deze is zichtbaar aanwezig in de praktijk.

 • Houd anderhalve meter afstand van alle aanwezige personen op de praktijk.

 • Kom alstublieft alleen. Eén begeleider is toegestaan als dit voor u nodig is. De begeleider mag niet mee de spreekkamer in.

 • Kom niet te vroeg. Hoe minder personen in de praktijk, hoe beter. Neem max 5 min. voor de afspraak plaats in de wachtkamer.

 • Verlaat de praktijk direct na de behandeling zodat er weer ruimte wordt gemaakt voor de volgende patiënt.

 • Het dragen van een mondkapje is verplicht in onze praktijk. Zie hiervoor de aparte richtlijn bovenaan deze pagina.

 • Neem alstublieft uw eigen grote handdoek mee als u op de praktijk behandeld moet worden.

 • Kleed u thuis om, de kleedruimte is gesloten.

 • Maak alstublieft zo min mogelijk gebruik van het toilet op onze praktijk.

 • Faciliteiten, zoals tijdschriften, zijn tijdelijk niet aanwezig.

 • Houd rekening met elkaar en volg altijd de aanwijzingen van ons personeel op, bijvoorbeeld met betrekking tot het houden van afstand en hygiëne. Zo kan het in geval van onverwacht grote drukte voorkomen dat we de begeleider moeten vragen buiten te wachten. We vragen hiervoor uw begrip.

Samen houden we de zorg veilig.

Heeft u vragen, aarzel niet om contact met ons op te nemen.
Telefoon 040 211 52 46
Info@fysiotherapievaneijk.nl