Triggerpoint Dry Needling

Wat is Dry Needling?

Dry Needling is een nieuwe behandelmethode van de fysiotherapeut. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. Dry Needling gebruikt  een "droge" (dry) acupunctuurnaald en er wordt dus geen vloeistof in de spier gespoten.

Dry Needling: niet hetzelfde als acupunctuur.

Bij acupunctuur worden vaak oppervlakkig meerdere naalden in het lichaam gezet, die daar enige tijd blijven zitten en invloed hebbben op de "energie" in het lichaam. Dry Needling gebruikt meestal maar een naald waarmee kortdurend de spier wordt geprikkeld. Dry Needling werkt op specifieke punten zgn. "triggerpoints" en is geen "energie" behandeling.

Wat is een triggerpoint?

Een triggerpoint is een drukpijnlijke plek in een spier, die naast de lokale drukpijn ook vaak pijn "op afstand" veroorzaakt. De fysiotherapeut zoekt naar deze plaatsen omdat ze vaak de hoofdoorzaak kunnen zijn van uw klachten.

Waar richt de behandeling zich op?

De behandeling is gericht op het uitschakelen van deze triggerpoints. Via het gericht aanprikken met een naaldje worden deze punten in de spier(en) ontspannen.

Hoe voelt Dry Needling aan?

Het inbrengen van het naaldje voelt u bijna niet. Als het juiste triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich even kort aan. Dat geeft een soort "kramp" gevoel. Daarna ontspant de spier zich meeestal direct en kunt u gemakkelijker bewegen. Vaak voelt het behandelde gedeelte wel wat vermoeid/stijf aan, maar dat is meestal van korte duur.

Wat kost Dry Needling?

Deze methode is een onderdeel van een normale fysiotherapie behandeling. Indien u aanvullend verzekerd bent, vallen in principe ook de kosten voor Dry Needling hieronder.

Meer informatie vindt u via www.dryneedling.nl