Mijn naam is Eef Kolkman en ik ben begin 2019 afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut bij de Fontys Paramedische Hogeschool in Eindhoven. Tijdens en na mijn afstuderen heb ik gewerkt in een zorgcentrum voor geriatrische revalidatie, waarna ik eind 2019 ben gestart bij Fysiotherapie van Eijk als algemeen fysiotherapeute. Mijn specialisaties liggen in de oedeemtherapie en geriatriefysiotherapie.

Als geriatrietherapeute ben ik gespecialiseerd in het behandelen van ouderen met complexe gezondheidsproblematiek met de focus op zo zelfstandig en zelfredzaam mogelijk leven. Therapie wordt vorm gegeven vanuit een breed kader waarbij de focus niet alleen ligt op fysiek functioneren. Er wordt ook aandacht besteed aan eventuele geestelijke veranderingen en deelname aan de maatschappij.

Als oedeemtherapeute heb ik een uitgebreide kennis van het lymfestelsel en bindweefsel aandoeningen. Behandeling van oedeem vindt plaats volgens de methode van decongestieve lymfatische therapie (DLT) waarbij o.a. huidzorg, compressietherapie, oefentherapie, energiemanagement en manuele lymfedrainage aan bod komen. Ook littekens en brandwonden kan ik behandelen. Tijdens of als afronding van behandeling is er de mogelijkheid door mij therapeutisch elastische kousen te laten aanmeten.

Opleidingen:
- 2019: Algemeen fysiotherapeut
- 2020: Oedeemfysiotherapeute incl. aanmeten van TEK en verbandmiddelen
- 2022 – heden: Geriatriefysiotherapeute i.o.

BIG 39925722704

Terug naar Het Team