Preventieve quarantaine

05.10.2020

Tot onze grote schrik kregen wij vanochtend maandag 5 oktober het bericht waarvan wij hoopten dat het onze praktijk niet zou bereiken. Maar toch is het ons overkomen; er is sprake van coronabesmetting binnen ons team. Omdat de veiligheid van onze patiënten en onze medewerkers voorop staat hebben we daarom besloten met het gehele team in preventieve quarantaine te gaan.

Wij kunnen ons voorstellen dat u als patiënt schrikt van dit bericht.

Belangrijk om te melden is dat de GGD ons verzekerd heeft dat patiënten NIET beschouwd worden als nauw, risicovol contact. Dit omdat wij werken met persoonlijke beschermingsmiddelen als mondkapje. Patiënten hoeven daarom NIET in preventieve quarantaine.

Wij hebben echter zelf besloten dat alle collega therapeuten en collega's wel in preventieve quarantaine gaan. Dit doen wij op eigen initiatief, is niet noodzakelijk volgens de GGD. Echter de veiligheid van onze patiënten en collega's staat voorop en dit is de enige manier om te garanderen dat de verspreiding van het virus niet verder gaat via onze praktijk.

Alle patiënten en contacten die volgens de richtlijnen van de GGD persoonlijk bericht moeten krijgen door de situatie zullen persoonlijk geïnformeerd worden. Dus als we geen contact met u opnemen hoeft u zich geen zorgen te maken en geen specifieke leefregels in acht te nemen, naast natuurlijk de regels die nu voor iedereen gelden zoals 1,5 meter afstand bewaren.

Wij bedanken u voor uw begrip en vertrouwen erop u vanaf volgende week, maandag 12 oktober, weer veilig te mogen ontvangen in onze praktijk.